2009. szeptember 4., péntek

Heti DVD Premierek

Kis-nagy világ (Synecdoche, New York)

Az Oscar-díjas forgatókönyvíró, Charlie Kaufman (A John Malkovich-menet, Egy makulátlan elme örök ragyogása) rendezői bemutatkozásában egy színházi rendező, Caden Cotard (Philip Seymour Hoffman) szakmai és szerelmi kapcsolataiba (Samantha Morton, Michelle Williams és Catherine Keener), az öregedéssel és egy titokzatos betegséggel kapcsolatos problémáiba kapunk bepillantást. A férfi minden élményét igyekszik beleszőni egy monumentális színdarabba, amely New York egy gigantikus méretű raktárépületben felépített, életnagyságú másolatában játszódik, és amelyben több ezer színész játszik éjt nappallá téve. Cotard életének hátralévő részét azzal tölti, hogy megpróbál színpadra állítani egy olyan személyes hangvételű, nagyszabású művet, melyben a realitás és a művészet határai összemosódnak, és így az általa teremtett univerzum lassan mindent magába szippant.

Részemről ez 5o%

letöltés


Egy boltkóros naplója (Confessions of a Shopaholic)

Rebecca Bloomwood egy 25 éves ifjú lány, aki legjobb barátnőjénél Suze-nál lakik a város egyik elegánsabb környékén. Van egy halálosan unalmas állása is, mindemellett pedig fura betegségben szenved: vásárlás-mániás. Ez a szenvedély pedig leginkább anyagilag megterhelő. Olyannyira, hogy Rebeccának nem is futja rá. Amikor a lány a teljes anyagi csőd szélére kerül, végső kétségbeesésében elhelyezkedik egy pénzügyi tanácsadó lapnál. Hamar ismert és elismert lesz közérthető, hétköznapi embereknek szóló tanácsadó rovata. Cikkei felkeltik egyik jóképű és ambiciózus kollégája, Luke (Hugh Dancy) figyelmét is a lány iránt. Vajon kiderül-e, hogy a lány, akire mindenki hallgat, valójában a behajtók elől menekül? Vajon a plázákban való korzózás marad továbbra is Rebecca életcélja, vagy talál valami fontosabbat is az életben?

Részemről ez o%

letöltés


Kettős játék (Duplicity)


Claire Stanwick CIA tisztviselő és Ray Koval brit titkosügynök otthagyják a kormányzati hírszerzés világát, hogy megszedjék magukat a két rivális multicég közt dúló, jól jövedelmező hidegháborúban. A küldetésük? Biztosítani egy termék titkosságát, amely egy vagyont hoz annak a cégnek, amely előbb szabadalmaztatja azt. Ugyanis megbízóik - Howard Tully iparmágnás és Dick Garsik vezérigazgató - semmilyen eszköztől nem riadnak vissza. Ám ahogy a tét nő, a rejtély fokozódik és a taktikák egyre mocskosabbá válnak, Claire és Ray számára a legravaszabb titok mégis egymás iránt érzett egyre növekvő vonzalmuk lesz. És ahogy próbálnak egy átveréssel a másik előtt járni, a két munkamániás profi azon kapja magát, hogy ármánykodásaikat az a valami veszélyezteti, amit nem tudnak kicselezni: a szerelem.

Részemről ez 2o%

letöltés


Milk


1977-ben Harvey Milket beválasztották a San Francisco városának Felügyelői Testületbe, így ő lett az első olyan választott, magas közhivatali tisztséget betöltő ember Amerikában, aki nyíltan vállalta homoszexualitását. Győzelme nemcsak meleg jogi szempontból volt jelentős; egységbe kovácsolta a politikai spektrum különböző szereplőit, a nyugdíjasoktól kezdve a szakszervezeti dolgozókig. Harvey Milk alapjaiban változtatta meg az emberi jogokért folytatott harc természetét, és vált egész Amerika hősévé, szomorúan korai, 1978-ban bekövetkezett tragikus halála előtt.

Részemről ez 8o%

letöltés


Tekerd vissza, haver! (Be Kind Rewind)


Jerry miközben megpróbál szabotálni egy erőművet - amely állítása szerint elsorvasztja az agyát -, egy mágneses mező hatása alá kerül. Másnap a videotékában, ahol legjobb barátja, Mike (Mos Def) dolgozik, az őt körülvevő erőtérnek köszönhetően letörli az összes videokazetta tartalmát. Mike és Jerry elhatározzák, hogy - a néhány megmaradt vevő igényeinek kielégítésére - újraforgatják az egyik törölt kazetta tartalmát Jerry roncstelepén. Legnagyobb meglepetésükre a film különös "átdolgozása" bombasikert arat. Megkezdődik a folyamatos filmgyártás, és nemsokára már nem csak Jerry és Mike, hanem barátok, szomszédok sokasága is a "filmiparban" kezd dolgozni. Újraforgatnak rengeteg sikeres mozifilmet a Szellemirtóktól kezdve egészen a King Kongig, így végül a videókölcsönzőt és a közösségi életet is felvirágoztatják.

Részemről ez 4o%



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése