2009. szeptember 4., péntek

Bathory
























Bathory 2008

A XVII. században élt Báthory Erzsébet grófnő hátborzongató története amilyen hírhedt, olyannyira homályba is vesző, bár az idők során elmesélték már történészek, írók, költők, színműírók, zenészek, festők és filmkészítők. A hagyomány szerint a magyar nemesi származású grófnő az emberiség történetének legnagyobb női gyilkosa volt.
Áldozatait - akik kizárólag nők voltak - megkínozta, mielőtt megölte őket. Megfürdött vérükben, és saját fogaival tépett ki darabokat húsukból, miközben még életben voltak. De valóban így történt mindez? Négy évszázad alatt semmilyen történelmileg hiteles dokumentum nem került elő, amely egyértelműen bizonyította volna, hogy pontosan mi is történt. Filmem kiinduló pontja egészen más, mint a legendáé. Az én történetem egy fiatal és szép özvegyről szól, aki, mivel több java és birtoka volt, mint magának a királynak, a felsőbb politikai körök összeesküvésének áldozata lett. Juraj Jakubisko, rendező
És egy magánvélemény:egy nagyszabású,kiemelkedö kosztümös történelmi kooprodukció,amit részben Magyarországon forgattak,magyar vonatkozásokkal...klasszikus!

letöltés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése